bugün

sevdiği entry'ler

dışarıdan biri sözlük kızına laf atsa napardınız

laf atanla beraber sözlük kızına dalardım.

görsel

sözlük yazarlarının kedileri

ben yanlarına taşındım.
görsel

ülker in 1 nisan reklamı

silinse bile youtube'da hala var.
çok kelleler gidecek çoook.
galeriye atalım ki youtube'da bile silinirse burada kalsın. afferim lan zall. bu video şeysi şahane.
https://m.youtube.com/watch?v=jYNQePnz9KU

filistin in türkiye yi kınaması

öğlen öğlen aşırı şaşırtmış ve üzmüştür.

görsel

bu ilk değil ki son da olmayacak. arap araptır ismi filistin, suriye, arabistan fark etmez.

uludağ sözlük davşan severler kulübü

Açık oylardan anladığım kadarıyla dibi dibi rek de kulübe dahil olmak istemektedir. Tengir budun nerede beleş oraya yerleş mantalitesini devam ettirmektedir. Mezar var boş hemi de beleş giricen mi.

anın görüntüsü

Bodrum yalıkavak marina ve mavi yelken restaurant.

görsel
görsel
görsel

anın görüntüsü

Yalıkavak/day's

görsel
görsel
görsel

annenin ölmesi

gidişinin bugün 4. senesi.
uludağ sözlük ve balık tutmaya sarmasaydım atlatamazdım büyük ihtimalle bu süreci.
titanik ile burada sağa sola bulaştım, aklıma gelen her şeyi yazdım, içimi döktüm, ağladım, zırladım, millete salça oldum.
allah var bir kişi de çıkıp küfür etmedi. çoğu biliyordu bu şekilde davranmamın sebebini.
o dönemde kafamı dağıtmama sebep olan, dolaylı ya da dolaysız bu zor dönemi atlatmama yardım eden, güldüren, düşündüren herkese tekrar teşekkür ederim.
bu sözlükten kopamamın en büyük sebebi budur. kendisi terapim olmuştur.
duygularımı akıttığım, sinirlendiğim, bağırdığım mekandır. içime atsam acısı daha sonra çıkacaktı, atmadım, buraya bulaştım, burayla atlattım.
hani bir uçurumun kıyısına gelip de avazınız çıktığı kadar bağırırsınız ya, hah işte uludağ bu dönem benim için bu uçurumun kenarıdır. sayesinde o uçuruma atlamamışımdır.
annelerinizin kıymetini bilin. yakınınızdaysa sarılın, uzaktaysa bir mesaj atın, arayın, sesini duyun.
geç kalmayın.

anın görüntüsü

Yahu insan kendi bacagina sarilip uyur mu hic? Iyiki kedisin lan.
Dönüp dönüp uyuyor burnunu isirdigimi.

görsel
görsel

hayatta başarılı olmak isteyenlere tavsiyeler

"Hayatta başarılı olmanın iki yolu olduğu söyleniyor:
1) şanslı olmak
2) hile yapmak.

Bense dayanıklı olmayı tercih ederim. Çünkü dayanıklılık kadar kışkırtıcı bir şey yoktur. bu yüzden şu ''intolerance attention deficit hyper disorder'' dedikleri hastalığa yakalanmayı istemişimdir hep. Ne yazık ki bu hastalığa sonradan yakalanılmıyor, bu hastalıkla doğuluyor, o da on milyonda bir! hastamız hiçbir acıyı hissetmiyor. Parmakları kesilse, bacakları kırılsa, kolları yansa, kafası yarılsa, kaşı açılsa... Vız gelip tırıs gidiyor! gazetede okumuştum, londra da yaşayan 9 yaşındaki Calum Clark'a arkadaşlarıyla birlikte top oynarken otomobil çarpmış, fakat çocuk ayak bileği kırıldığı ve başından kan fışkırdığı halde gülerek oyuna devam etmiş. Bedensel acı nedir bilmeyen Clark'ın bir özelliği de asla ağlamamasıymış. " *

iz bırakan kitap cümleleri

Yazmasam deli olacaktım. Sait Faik Abasıyanık

7 ağustos 2019 sözlük yetkililerinin istifası

o bildiriye imza atan diğer yetkili bay ve bayan arkadaşların da istifa eden yetkili arkadaşlarını yalnız bırakmamaları ve aralarındaki kader birliğini sürdürmeleri gerekir. daha açık ifade ile o bildiriye imza atan diğer arkadaşlar da aynı eylemlilikte bulunmalı ve istifa etmelidir. siyasi ahlak buna denir.

ya devlet başa ya kuzgun leşe, demiş orhan asena.

yazarların sözlüğe üye olma hikayesi

bilgiye olan açlığım.

ölünce denize gömülmek

Şüphesiz ki gömülme olayına dair farklı bir bakış açısının eylemsel hali. sonuçta 3/4'ümüz su. ayrışma daha kolay olabilir. hem tuz da yardımcı olur. tek fark; solucanlar yerine balıklara yem olacak olmamız. sonuçta su da toprak gibi 4 asıl elementten biri. dünyamız günden güne kalabalıklaşıyor. böyle bir proje; mezar yeri bulma sorununu da rafa kaldırabilir. ayrıca bu iş birçok kolaylığı da beraberinde getirecek. herhangi bir yerin kazılması gerekmeyecek. mermercilerin bizlere kol gibi geçirmesi sona erecek. çiçek işleri azalacak. bayramlarda insanların çoğu zaten mezarlıklar yerine tatile gidiyor. çoğunun ölen yakınları umurlarında değil. hiç değilse bu şekilde hem dua edebilecek hem de tatilini yapabilecek. işte analitik düşünce bu. bir fetva bu işi çözer diyorum ve hemen fikrimi diyanete iletiyorum.

uludağ sözlük yetkililerinden zall a açık çağrı

genel olarak yerinde bir çağrıdır. öncelikle başlığı açan arkadaşın emeğine sağlık. belli ki hakikatten bu bozuk düzen bizim gibi onunda canını sıkıyor. ben burada çok eski sayılmam henüz 3.5 senelik yazarım. yani bana çok söz hakkı düşmeyebilir ancak düştüğü kadarı ile elimizden geleni yapmaya çalıştık defalarca burada. bir şeyler düzelebilir umudu ile bir eylem başlatmıştık bir süre önce herkesin malumu. o eylemde hiçbir yetkiliden destek alamadık hatırladığım. yazarların da çoğu sabahtan akşama laf sokmaya çalışıp yedek hesapları ile birbirlerini oylayarak günün beğenilenlerine tecavüz etmişlerdi. oysa ki o eylemin amacı ne şahsi bir şeydi ne de şımarıklık. sözlüğün her geçen gün daha da boka battığını görüp kendi çapımızda bir şeyler yapmaya çalıştık. biz diğer yazarlardan destek beklerken aksine en büyük "kösteği" gene o daha temiz bir ortamda entry girmelerini istediğimiz için eylem yaptığımız yazarlardan gördük..

bu başlığa yazılanları yukarıdan aşağıya okudum. özellikle bigbang ağabeyin yazdıkları en berrak yazılmış şeyler. bu başlıktaki serzenişlerin hepsine katılıyorum. eğer önemi varsa sıradan bir yazar olarak desteğimi de veririm her türlü. ancak yetkililerin yetkilerinin artırılması konusu sıkıntı. öncelikle böyle bir talep bu açık çağrının sözlüğün selameti için değil yetkililerin daha çok yetki alması için yapılıyor gibi algılanır. hadi diyelim bu da olsun tamam. ancak yetkilileri kim denetleyecek ? misal burada birçok yetkilinin sürekli birçok yazar ile sıkıntılı oldukları aşikar. ben dahil birçok yazar entrylerinin bu tartışmalar yüzünden tuhaf tuhaf şeylerden silinmesinden şikayetçi. yetkiler artarsa ve yetkililerin atıyorum sınırsız çaylak yapma hakları olursa veya silik yapma hakları olursa bu tartıştıkları, zıt gittikleri yazarlara haksız işlem yapmayacaklarının teminatı kim olacak ? sözlükte moderatör yok denmiş bizzat açık çağrıyı yapan yetkili tarafından. moderatör yoksa yetkilileri kim denetleyecek daha fazla yetkileri olduğu zaman. hepsi bizim gibi insan neticede. eline güç geçenin balataları yaktığı bir memlekette bu tarz şeylere girişmeyeceklerini kim söyleyebilir. özellikle yıllardır burada bazı yetkililer ve bazı moderatörler hakkında konuşulanlar akla gelince.

gene bigbang ağabey yazmış geçende bir yetkililik skandalı yaşadık daha yeni. yani böyle bir şey afedersiniz ama tüm sözlük ile t....k geçmekten başka bir şey değildi. evveliyatında bir kere bdv den sordum yetkililik şartları nelerdir diye. sadece bir defa dedim olabilirsem olayım belki bir ske faydam olur diye ama "11.nesilden yetkili alımımız yok" denmişti. sonrasında hemen kısa bir süre sonra 11.nesilden yetkili yapıldı. "kadın" yazardı yanlış hatırlamıyorsam oradan kaybediyoruz biz galiba. sonrasında zannedersem silik bir hesap daha canlandırılarak 11. nesil bir kadın yazar daha yetkili yapıldı üstelik. 12.nesil moderatör var. yani sözün özü belli ki başta sözlüğün sahibi olmak üzere moderasyon ekibi zerrece burayı önemsemiyor. inşallah bu çağrı bir şeyleri değiştirmek adına yararlı olur. tekrardan başlığı açan arkadaşın ve entry giren herkesin emeklerine sağlık.

söyleyecek çok şey varken susmak

Yeri gelmişken şunu ekleyeyim, Aslında böyle bir şey.
görsel